• Hatalmas frissítést kap hamarosan a korai hozzáférésben elérhető Baldur’s Gate 3
  • Benne a vadonatúj druida kaszttal
  • Valamint átdolgozott videókkal, kibővített multival és egy sor apróbb javítással

Körülbelül négy hónapja, hogy korai hozzáférésben elrajtolt a Larian Studios eddigi legambiciózusabb szerepjátéka, a Baldur’s Gate 3 (az Early Access tesztünket itt olvashatjátok róla), a fejlesztők pedig enyhén szólva sem tétlenkedtek ezalatt az idő alatt. A játékhoz már befutott három komolyabb patch is, a ma Panel from Hell stream során pedig a fejlesztők leleplezték a negyedik, minden eddiginél tartalmasabb és ütősebb frissítést.

baldurs-gate-3-patch-4-01.jpg

A legnagyobb újdonságnak egyértelműen az új kaszt, a druida, beemelése mondható, ami új párbeszédopciókat, új cselekményszálakat és új lehetőségeket hoz magával. Druidaként továbbá különféle állatok alakját is felvehetjük majd, hogy macskaként belopódzunk egy ellenséges erődítménybe, vagy hogy a valódi állatokkal a saját nyelvükön tudjunk beszélni. A fejlesztők szerint összesen nyolc alak áll majd rendelkezésünkre: lehetünk leginkább talán a bivalyra hasonlító Deep Rothe, macska, Holló, rémfarkas, borz, pók, jegesmedve és egy különös, torz lény, ami azután kerül be a repertoárunkba, hogy az Elmenyúzók megfertőznek minket.

Mindez azonban még nem minden, a druida mellett ugyanis több más újdonság is érkezik. A fejlesztők például átalakították és feljavították az átvezető videókat (különös tekintettel azokra, melyekben holtakkal vagy állatokkal beszélgetünk), valamint a multinál is elérték, hogy most már társaink felszerelését is látjuk, sőt, akár bele is piszkálhatunk. Érdekesnek tűnik továbbá a cinkelt kocka opció, melynek hála az extrém szerencsés és extrém balszerencsés eredményeket tudjuk kiszűrni a dobásaink közül, emellett pedig érdemes lehet még megjegyezni, hogy a negyedik patch természetesen egy sor bugot és egyéb jelzett hibát is kijavít majd.

baldurs-gate-3-patch-4-02.jpg

A rengeteg munkára való tekintettel talán annyira nem is meglepő, hogy a Larian úgy döntött, ismét bővülni szeretne. A csapat már eddig is jelen volt Belgiumban, Írországban, Kanadában és Oroszországban, most azonban bejelentették, Angliában és Malajziában is nyitnak egy-egy új stúdiót, hogy jó ütemben tudjanak haladni a Baldur’s Gate 3 bővítésével. Arról, hogy a negyedik patch mikor érkezik, egyelőre sajnos nem nyilatkoztak, de ígérik, hogy már nem kell sokat várnunk.