Bő egy hónapja számoltunk be arról az örömteli eseményről, hogy ismét összeállt a fantasztikus Neverhood alkotógárdája, hogy valami várhatóan és hasonlóan finomat gyúrjon össze nekünk (és ez esetben ez a szóhasználat ugye nem véletlen). Akkor még sok volt a kérdőjel és nagy a titkolózás – ám ennek immár vége, hiszen felszállt a fehér füst, és az Armikrog megjelent a Kickstarteren!

Ahogy az alábbi videóból is látszik, a játék le sem tagadhatja pedigréjét, hiszen főhősünk, az űrkalandor Tommynaut nyilvánvaló rokonságot mutat Klayman barátunkkal. Amint említettem és a linkelt hírben is szerepel, ez nem véletlen, hiszen a szülők azonosak: Doug TenNapel, az Eartworm Jim és a Neverhood atyja, illetve régi barátai és alkotótársai, Ed Schofield és Mike Dietz. Az Armikrog ugyanazzal a technológiával készül, mint elődje: minden figurát gyurmából formáznak meg a készítők, ezeket kézzel készített díszletekbe helyezik, majd stop-motion technikával rögzítik (azaz lefényképeznek egy jelenetet, leállítják a a kamerát, elmozdítják karaktereket, majd ismét fotóznak, és így tovább), aztán az egészet bedigitalizálják a Unity motorba, és az utómunkák elvégzésével végül elkészül a játék. Ez persze rendkívül pepecs meló, így nem csoda, hogy a Pencil Test Studios 900 ezer dollárt kér a rajongóktól -- higgyétek el, nem olyan nagy összeg ez a feladat nagyságát és az ipar árait tekintve.

Az Armikrog egyébként ismét egy klasszikus, point and click kalandjáték lesz, egyedi világgal és sztorival (amelyben Tommynaut és vak, ám beszélő kutyája, Beak-Beak lezuhan egy idegen bolygóra, majd fogságba esik a címadó erődben), no meg izzasztó agytornákkal. A látványvilág tehát remek, a zene kiválósága úgyszintén borítékolható, hiszen sikerült ismét meggyőzni a legendás Terry Scott Taylor, hogy a Neverhood után e játékhoz is szerezzen muzsikát, és a szinkroncsapat is jónak tűnik, így minden okunk megvan a bizakodásra. Természetesen megjelenési dátum még nincs, a játék PC-re, Macre és Linuxra jelenik meg a Steamen és/vagy más online áruházakban. A felajánlások egyébként a szokásos menetrendet követik, a minimum összeg 5 dollár (igaz, lehet kevesebbet is adni, de azért nem kapunk baba háttérképet), digitális kópiát 20/25 dollárért vásárolhatunk magunknak. A projekt június 27-én zárul.

Armikrog -- Megjelenés: nem ismert (PC) -- Gépigény: nem ismert