American McGee régi álma az, hogy elkészíthesse az ő sajátos stílusával operáló Óz, a csodák csodája játékot, ám az elmúlt években mindig közbeszólt valami. Hol egy másik játékon dolgozott, hol pedig nem kapott támogatást, most azonban minden körülmény adott ahhoz, hogy a projektből legyen is valami -- a sikerhez azonban először a játékosok érdeklődése kell.

Az OZombie a minap megjelent a Kickstarter rendszerében, ahol 950 ezer dollárt szeretne összegyűjteni a Spicy Horse csapata. A pénzért cserébe egy akciót, taktikus harcot és komoly történetet ígérő szerepjátékot kapunk, ami nem csak az eredeti Óz, a csodák csodája könyvet, hanem az ehhez a témához kapcsolódó valamennyi kötetet magába sűríti, természetesen alaposan kicsavart formában.

Az alapvetően steampunk stílusú OZombie története szerint Dorothy, Totó, Bádogember és Oroszlán visszatért Csodaországba, ahol az időközben megőrült Madárijesztő egy zombikból álló hadat állított fel, s hatalomra tört. A feladatunk nyilvánvalóan az, hogy a gonosszá vált egykori társunkat valamilyen módon megállítsuk -- ezt elsősorban a szólista kampányban tehetjük meg, de a történet teljesítése után megnyílik a multiplayer mód, hogy többedmagunkkal menthessük meg a birodalmat.

Az OZombie Kickstarter-gyűjtése nem kezdett valami acélosan, ugyanis a kívánt összegből eddig 39 ezer dollár van meg, de még csak most kezdődött a kalapozás, s remélhetőleg a DRM-mentes, érdekes körítéssel büszkélkedő, s multiplayer módot is tartalmazó játék híre meghozza a játékosok kedvét. Íme a gyűjtéshez készített videó.

OZombie -- Megjelenés: nem ismert -- Gépigény: nem ismert