Alig pár hete jelentette be American McGee, hogy új Alice-játék készítésébe kezdett a Spicy Horse csapata, és máris tudjuk, mi jön a cserfes kis pszichopata legújabb kalandjai után: OZombie, azaz a rég elfeledett Óz-projekt feltámasztása!

Az idősebb olvasóink talán még emlékeznek rá, hgy az egykor az id Software berkeiben pályákat szerkesztő American McGee (akinek ez a valódi neve, mert az anyja be volt tépve a keresztelő idején) első játéka, az American McGee's Alice után egy Óz, a csodák csodája játék tervezésébe kezdett. Mivel azonban az elmebeteg Alice története nem igazán ragadta meg a vásárlók fantáziáját, az akkori kiadó ejtette a terveket és a programnak hamar lőttek (egy ideig American filmet akart forgatni belőle, de ebből se lett semmi).

Nos, eltelt sok-sok év, kijött az Alice: Madness Returns (melyről videotesztet is készítettünk, az érdeklődőknek erre tessék), majd miután abból sem adtak el olyan sokat, American tárgyalásokba kezdett az Electronic Artsszal, melynek eredménye egy júliusban várható Kickstarter-kampány az Alice: Outlands című alkotáshoz.

De ez még nem minden. Most, hogy stabil cég élén áll, American az Ózt is elővette, és Facebookon bejelentette az OZombie című játékot, melynek története a híres gyermekkönyv kicsavart változatán alapszik. A sztori szerint Dorothy, Totó, Bádogember és Oroszlán a gonosz Madárijesztő ellen indulnak hadba, aki -- mivel imádja az agyakat -- élőholtak egész seregével hozta el a világvégét. A játékmenet akció-kaland lesz, a művészi stílus pedig steampunk.

A játékból egyelőre csak egy hivatalos Facebook-oldal és pár koncepciórajz létezik, semmi egyéb. American azt sem tudja, mikor várható, mert ha esetleg mégsem sikerül megegyezni az EA-jel, akkor az is lehet, hogy még az Alice előtt Kickstarterre küldik a nagy varázslót. Amennyiben viszont minden a tervek szerint alakul, akkor jön az Alice: Outlands, az OZombie-nak pedig csak a kattant lányka visszatérte után állnak neki.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

OZombie -- Megjelenés: nem ismert -- Gépigény: nem ismert.