Chris Roberts nagy visszatérése tíz évet váratott magára. Amikor elhagyta a játékipart, a nagy kiadókon kívül nem volt túl sok esély egy ambiciózus projekt finanszírozására. Mostanság viszont dívik a crowd funding modell, amit Brian Fargo és csapata lavinaként zúdított a játékiparra a sikeres Wasteland 2-vel.

Kickstarterre menjen a Star Citizen, vagy inkább ne?

Így aztán Chris is belevágott, hogy a rajongók pénzéből készítse el álmai űrszimulátorát, igaz, nem a már említett oldalon, hanem a saját weblapján. A pénz gyűlik is, nemrég érte el a 800 ezer dollárt, de messze még a kétmilliós határ, hát még a minden fejlesztési cél teljesítéséhez szükséges négymillió. Így most a csapat a Facebookon tette fel a kérdést, hogy a játékra váró közönség szerint jó ötlet lenne-e megrohamozni a Kickstartert vagy sem.

A döntésbe persze nemcsak az anyagiak játszottak bele, hanem az a tény is, hogy a játék hivatalos oldala egyszer csak összeomlott a nagy érdeklődés miatt. Azóta persze helyreállították, de ez Chris számára is nyilvánvalóvá tette, hogy egy saját gyűjtőlap üzemeltetése igen költséges és nehézkes mulatság.

Ja igen, még egy fontos információ: a Star Citizennek lesz kidolgozott egyjátékos opciója is, ezt hívják Squadron 42-nek. Ezt maga Chris Roberts osztotta meg a nagyérdeművel, szintén a Facebookon keresztül. Kaptunk továbbá hozzávetőleges megjelenési dátumot is: a program a tervek szerint 2014-ben készül el.