• A Windows 10 Store oldalára véletlenül kikerültek a Gears of War: Ultimate Editon PC-s változatának különböző gépigényei
  • A Microsoft azóta eltávolította a bejegyzést 
  • A pletykák szerint idén márciusban jelenik meg a shooter számítógépekre

Tavaly augusztusban jelent meg Xbox One konzolokra az Epic Games által Xbox 360 masinákra megálmodott 2006-os Gears of War alapjaitól újjáépített, felújított és kibővített változata az Ultimate Edition formájában, mely a legutóbbi ígéretek szerint valamikor idén márciusban számítógépeken is elérhetővé válik. Méghozzá nem is akárhogyan, ugyanis az átirat 4K felbontással, korlátlanul állítható frame rate értékkel, és persze DX12 támogatással fut majd a monitorjainkon. És hogy mindehhez milyen vas szükségeltetik? Nos, azt még hivatalosan nem árulta el sem a Microsoft, sem a The Coalition, de egy friss szivárgásnak hála már képet kaphatunk a program rendszerkövetelményeiről.

A Windows Central nevű oldal ugyanis volt olyan szemfüles, hogy a Windows 10 Store oldalán rövid időre véletlenül kikerültek gépigényeket gyorsan lementse, ami így pillanatok alatt bejárta az internetet. A Microsoft azóta természetesen eltűntette az oldalról az árulkodó bejegyzést, és az is lehet, hogy ez a premierig hátralévő időben még változik, de azért ezek alapján nagyjából belőhető, hogy mire számítsunk a Gears of War: Ultimate Edition megjelenésekor.

gears-of-war-ue.png

Minimum gépigény:

Operációs rendszer: Windows 10 (64 bit)
Processzor: Intel Core i5 @ 2.7Ghz vagy AMD FX 6-core
Memória: 8 GB RAM (2 GB VRAM)
Videokártya: Geforce GTX 650 Ti vagy Radeon R7 260x
Szabad hely: 60 GB
DirectX: 12

Ajánlott gépigény (1920X1080P felbontáshoz):

Operációs rendszer: Windows 10 (64 bit)
Processzor: Intel Core i5 @3.5GHz+ vagy AMD FX 8-core
Memória: 16 GB RAM (4 GB VRAM)
Videokártya: GeForce GTX 970 vagy Radeon R9 290X
Szabad hely: 60 GB
DirectX: 12

Ajánlott gépigény (4K felbontás)

Operációs rendszer: Windows 10 (64 bit)
Processzor: Intel Core i7 @ 4Ghz vagy AMD FX 8-core
Memória: 16 GB RAM (6+ GB VRAM)
Videokártya: Geforce GTX 980 Ti vagy Radeon R9 390X
Szabad hely: SSD + 60 GB
DirectX: 12

Ahogyan látszik a 4K felbontáshoz már elég komoly erőgép szükséges, és az ajánlott gépigény sem bánik csínján a memóriaszükséglettel, de a korábban Xbox One-exkluzívnak hirdetett Quantum Break Windows 10-es gépigényét látva már meg sem lepődünk.

Mindenesetre a tartalom terén azért nem lesz okunk panaszra, a PC-s változatban is megtalálható lesz minden, amit Xbox One-on kínált a program, így a kampányt kiegészítő 5 új fejezet, a 19 multiplayer térkép, vagy éppen az új Xbox Live achievementek is. A Windows 10-es verzióra befizetők azonban kapnak ráadásként még egy Deluxe Weapon Skin Pack nevű csomagot, valamint 11 bónusz karaktert is, akiket a többjátékos csaták során vethetnek be.