Az EDGE az új PlayStation után most a következő generációs Xboxról szerzett állítólag megbízható információkat. A természetesen név nélküli füles szerint a Microsoft új gépének felépítése a korábbi pletykáknak megfelelő lesz, tehát a központi feldolgozó egység egy hatmagos, 1,6 GHz-en ketyegő AMD modell, a grafikusmag egy 800 MHz-es, DirectX 11.x-et kezelő darab, memóriából pedig 8 GB-ot (DDR3) kapunk. Továbbá az is igaznak tűnik, hogy Blu-ray olvasó lesz az új Xboxban, mégpedig egy olyan, ami 50 GB-os kapacitású lemezeket olvas be.

A felépítés tekintetében tehát semmi igazán érdekeset nem hallottunk; ezekről már hetekkel ezelőtt értesültünk -- az operációs rendszerről és a játékok kezeléséről azonban új fejlemények érkeztek. Ha minden igaz, akkor a Microsoft egy nagyon szigorú keretrendszert épített, ami jobban megköti a fejlesztők kezét, mint a Sony megoldása, ezen felül megkövetelik a folyamatos internetkapcsolatot az Xbox Live szoros integrálása miatt, illetve lehetetlenné teszik a játékok továbbadását egy hitelesítő kód bevezetésével, vagyis ez lenne az első konzol, amire nem lehet használt játékot venni.

A portál azt is tudni véli, hogy az Xbox 720 -- vagy bármi is legyen a neve -- még komolyabban támogatni fogja a mozgásérzékelést a Kinect továbbfejlesztett, pontosabb modelljével, amit a konzol mellé fognak csomagolni.