• Hat klasszikus Star Trek játék került fel a GoG-re
  • Van köztük stratégia, FPS, akció-kaland, szimulátor és taktikai játék is

Tegnap volt a Star Trek nap, azaz a klasszikus sorozat bemutatójának évfordulója, amelynek alkalmából a GoG-re felkerült hat klasszikus játék a legvégső határról. Bár nem mindegyikben kommandírozhatunk egy űrszekeret.

Ilyen például a Star Trek: Voyager – Elite Force és a folytatása, az Elite Force 2, amelyek FPS-ek, és a Tuvok hadnagy által létrehozott, majd később a Picard kapitány által felkarolt elitegység, a Hazard Team egyik tagját irányíthatjuk. Megjárhatjuk a USS Voyager és a USS Enterprise E-t, borg kockát, és olyan ismert karaktereknek segíthetünk, mint Data, Tuvok, Hetes vagy Janeway kapitány.

A körökre osztott taktikai játékok kedvelői az Away Team, amelyben egy speciálisan képzett felderítőcsapatot kell kommandíroznunk, míg akció-kalandjátékok sorát a Star Trek: Hidden Evil erősíti, amely az Űrlázadás után veszi fel a fonalat.

És, ha azon tanakodtok, van-e olyan játék, amiben nem flottatiszteket, hanem csillaghajókat irányíthatunk, akkor jó hírrel szolgálhatunk. A GoG-re felkerült a Starfleet Command 3, amely egy izgalmas valós idejű stratégiai játék, valamint a Bridge Commander, amelyben mi magunk ülhetünk bele egy Föderációs csillaghajó – köztük az Enterprise D és E testvérhajóinak – kapitányi székébe.