• Tarantinonak több terve is van tizedik filmjére
  • Mark L. Smith forgatókönyvíró elárulta, hogy vad stílusú párbeszédekkel készültek egy ST filmre
  • Az 1920-as évek gengszter világát idéző bolygóra tévedt volna az Enterprise legénysége

Továbbra is kérdéses, hogy mi lesz Tarantino tizedik, utolsó filmje (a legendás rendező terveiről itt olvashattok). R-es korhatár-besorolású Star Trek mozija sajnos meghiúsulni látszik, ugyanis a WandaVízió készítője, Matt Shakman kapta a Paramounttól a rendezői széket. Mark L. Smith ugyanakkor a Bulletproof Screenwriting podcast vendégeként elárult néhány részletet a fiókban maradt űrsci-fi koncepciójáról.

A visszatérő és Az éjféli égbolt forgatókönyvíróját J.J. Abrams produkciós cége hívta fel a nagy hírrel, miszerint Tarantino őt szemelte ki alkotótársnak. Amikor először találkoztak, a rendező épp saját gengszteres stílusú jelenetét olvasgatta, amit aztán – Smith legnagyobb megelégedésére – elő is adott. „Meg is mondtam neki, hogy milyen ideges vagyok, amiért nem vettem fel a telefonommal. Nagyon értékes lenne. Csodálatos volt.”

Később összeültek gengszterfilmeket nézni, adott esetben a gyenge párbeszédeken röhögni, amiket ugyanakkor be lehetett volna építeni saját Star Trek filmjükbe. Kirk és a többi karakter is helyet kapott az ötletükben. Egy a többi epizódtól merészen eltérő, időutazós sztorit találtak ki. Ezzel Smith megerősítette a Deadline tavalyi értesülését, miszerint az eredeti ST sorozat második évadjának tizenhetedik epizódját idéző történeten dolgozott Tarantino. Az ominózus részben az Enterprise legénysége egy az 1920-as évek gengszter közegét idéző bolygóra tévedt. Ti megnéznétek Smith és Tarantino tolmácsolásában egy vad Star Trek filmet?

mv5bmja3nziwntq0ml5bml5banbnxkftztgwnzg0mte1mdev1.jpg
(A kép forrása: IMDB)