A Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain kimagasló minőségét a játékosok és a kritikusok is elismerték. A rajongók azóta már alig várják kivárni a híres alkotó újabb projektjének gyümölcsét. Azért még várnunk kell rá egy darabig, de lehet, hogy Kodzsima nem egy újabb játék elkészítésébe kezd majd bele, hanem inkább saját filmet rendez.

Kodzsima Hideo nagyon kötődik a filmekhez; karrierje elején filmes ambíciói voltak, de végül inkább a videojáték ipar mellett döntött, mer úgy érezte, hogy ez egy sokkal kielégítőbb pálya lenne számára. A többi pedig már történelem. Viszont szívesen megtapasztalná, hogy miből maradt ki. Tribeca Games fesztiválon a jelenlegi projektjén kívül erről is beszélt egy kicsit.

Elmondta, hogy nincs esély arra, hogy ez közeljövőben megtörténjen, sőt az is lehet, hogy végül soha nem fog filmet rendezni, annak ellenére sem, hogy valóban szeretne.

„Imádom a filmeket, szóval egy nap határozottan szeretném megcsinálni [a saját filmemet]. De ez jelenleg lehetetlen. Legalábbis a Death Stranding befejezése előtt biztos, hogy nem fog megtörténni.”

Viszont amiatt is aggódik, hogy a médium iránt tanúsított szeretete talán nem is lenne előny:

„Annyira szeretem a filmeket, hogyha elkezdeném elkészíteni a sajátomat, akkor talán soha nem fejezném be. Az emberek azt mondják nekem, hogy túlságosan nagy igényeim vannak a filmekkel kapcsolatban és mindig találok valamit, amin javítani szeretnék, és így soha nem tudok majd befejezni egy filmet.”

Kodzsimának sok ötlete lenne egy filmhez, de nem szeretné videojáték alapján elkészíteni. A költségvetés is lényegtelen lenne: szívesen készítene egy filmet rengeteg pénzből, de az sem lenne probléma számára, ha a költségvetés összesen egy szobát és két karaktert engedne meg. Ti örülnétek annak, ha Kodzsima legközelebb nem a videojátékok médiumában tenné próbára a képességeit?

hideo-kojima-alt2.jpg