Anthony Crauz, a Konami marketingért felelős elnöke kezdte meg az eseményt. Kifejtette, hogy mennyire örül a Metal Gear Solid 4 jó eladásainak, és ezúton is köszöni a Sonynak a játék fejlesztésében nyújtott segítséget. A Metal Gear Online-hoz a „Gene” frissítés új térképeket és karaktereket fog hozni július 17.-én -- jelentette be. A közeljövőben pedig egy MGO-bajnokságot terveznek, amire a világ minden pontjáról lehet majd nevezni, és a hamarosan megrendezendő Comic-Conon is lesz egy verseny.

Koji Igarashi, a Castlevania sorozat atyja következett, aki a Castlevania: Order of Ecclesia, és a Judgment játékokról beszélt. Az Order of Ecclesia a Nintendo DS-re fog megjelenni, és a hagyományos Castlevania formulát követi, szóval 2D-s platformjáték lesz. Annyiban tér el az új játék az elődeitől, hogy ezúttal egy női karakterrel vehetjük fel a harcot Drakula ellen.

A Castlevania: Judgment viszont teljesen más irányvonalat vesz mint az elődje, lévén ez egy 3D-s verekedős játék. Lesz története is, amiről annyit tudunk csupán, hogy egy szereplő megpróbálja megváltoztatni a múltat. A játékban a régebbi részek karakterei is feltűnnek majd, de a prezentáción csupán öt szereplőt lepleztek le: Dracula, Simon Belmont, Richter, Alucard, és Maria. A harcok közben a lerombolt tárgyakból kis szívecskék hullnak ki -- akinek ismerős a Castlevania sorozat, azok tudják, hogy ezek az életerőnket állítják vissza --, valamint elterelés gyanánt zombik is megtámadhatnak minket, akikre külön oda kell majd figyelni.



Ezután Jason Allen lépett a színpadra, és a Silent Hill: Homecoming-gal kezdett el játszani, plusz egy hét perces játékmenet videót lehetett látni. A játék újításai közé tartozik, hogy a kamerák ezúttal nem fixen vannak elhelyezve, hanem minket, a játékost követik. Nem lesz FPS nézet a lőfegyvereknél, de ilyen nézetre válthatunk, hogy megvizsgáljuk közelebbről a tárgyakat, továbbá a felszerelésünk között gyorsabban böngészhetünk. A beszélgetéseinknél lesznek választási lehetőségeink arra vonatkozóan, hogy mit mondjunk, de nem mindegyik társalgásba tudunk beavatkozni ilyen módon.

Élő demó:



Lift és szörny játékmenet:



A konferencia végén pedig a Rock Revolution-t mutatták be a közönségnek. A játékban nem lesznek eredeti felvételek (master records), és a dobszerkó hét részes lesz. Mellesleg a Rock Revolution lesz a Linkin Park hivatalos játéka a következő turnéjukon.

A sajtókonferencia záró eseményeként a Ramones előadta a Blitzkrieg Bop című slágert, félig valódi hangszerekkel, félig a Rock Revolutionnel. A különböző beszámolók szerint egyik rosszabb volt, mint a másik... (Én csak egyvalamit sajnálok, hogy a Pro Evolution 2009-ről nem esett szó, de azt nagyon - Darths)