Scott Cawthon képtelen leállni. A Five Nights at Freddy's sorozatból négy epizódot gyártott le egymaga 2014 augusztusa óta, majd készített egy balul elsült RPG-mellékágat is az életre kelő vérszomjas robotok világához, és miközben egy regényen, egy titokzatos új epizódon, valamint a program hollywoodi adaptációján is dolgozik, egy rajongó kérdésére elárulta, hogy számíthatunk a játékok konzolos portjaira is.

A széria elvileg lezáró epizódjának szánt Five Nights at Freddy's 4 Steames fórumán az egyik játékos rákérdezett Cawthonnál, hogy tervezi-e a játékok konzolos átiratainak – különösképp a Wii U változat – megjelentetését, amire a munkamániás fejlesztő azonnal írta is a választ: „Voltaképpen igen. Lesznek konzolos portok. Jelenleg már tárgyalok olyan cégekkel, akik érdeklődnek az eredeti játékok konzolokra portolásában.”

Hogy pontosan milyen platformokban gondolkodik Cawthon, illetőleg melyik epizódok kerültek szóba a tárgyalásokon, azt nem árulta el a fejlesztő, ahogyan azt sem, hogy nagyjából mikorra tervezi ezek kiadását. De az biztos: ha Cawthonon múlik, akkor nem maradunk Five Nights at Freddy's epizódok nélkül konzolokon sem.