• 16-os karikás besorolást kapott Roland Emmerich (A függetlenség napjaGodzilla) új filmje
  • A katasztrófasci-fiben a Hold letér pályájáról és a Föld felé tart
  • Egy űrhajós csapat megállítaná a bolygót, amikor kiderül, hogy a Hold más, mint aminek hittük
  • Premier február 4-én

Roland Emmerich filmjeiben rendre találkozunk a világ pusztulásával fenyegető szituációkkal és grandiózus akciójelenetekkel, mégsem a tabusértő pillanatok vagy kivételesen véres snittek jutnak eszünkbe az 1998-as Godzilla, a Holnapután, a CsillagkapuA függetlenség napja és a Midway kapcsán. Ennek tükrében talán kicsit meglepő, hogy 16-os karikás korhatár-besorolást kapott friss rendezése, a Moonfall.

mv5bytrinzkzm2qty2y5ny00nzcyltk1otctmgm0ntcwnme0mmqxxkeyxkfqcgdeqxvymjmxote0odav1.jpg

Másfelől Emmerich nehezen komolyan vehető történetei, horoszkóp mélységű tudományos magyarázatai, B-kategóriás dialógusai és hatásvadász apokaliptikus képei megérik a szigorúbb elbírálást. Február 4-én debütáló filmjének központi alakulata például a pályájáról kilökött, egyenesen a Föld felé közeledő Holdat igyekszik semlegesíteni. SPOILER: előzeteséből kiderül, hogy utóbbi valójában nem is égitest, így az űrhajós csapat gond nélkül repülhet be a Hold belsejébe.

mv5bndq2yznmztctnjdjny00owy2ltlmmdytmgm5otg5mgdfvizwjhxkeyxkfqcgdeqxvymjmxote0odav1.jpg
(A képek forrása: IMDB)

Alább láthatjátok a Halle Berry (Felhőatlasz), Donald Sutherland (Kelly hősei), Patrick Wilson (Démonok között), Michael Pena (Amerikai botrány), John Bradley (Trónok harca) és Charlie Plummer (Gengszterkorzó) főszereplésével készült opusz végső előzetesét. Ti beültök majd a moziba?