• Twitteren szavazhatunk a #OscarsFanFavourite hashtaggel kedvenc 2021-es filmünkre
  • Március 27-én nem külön kategória nyerteseként jutalmazzák a győztest
  • Az idei jelöltek teljes listáját itt találjátok

Újítással jelentkezik az Amerikai Filmakadémia. Idén nemcsak az Oscar-díjakat megítélő szervezet tagjai szavazhatnak, hanem mindannyian kifejezhetjük véleményünket. Egy #OscarsFanFavourite hashtaggel ellátott bejegyzésben jelölhetjük meg kedvenc 2021-ben bemutatott alkotásunkat, függetlenül attól, hogy azt jelölték-e az arany szobrocskára. A március 3-ig zajló szavazás győztesét a 27-én esedékes gálán ünnepélyesen, jóllehet nem külön kategória nyerteseként jutalmazzák.

Kevésbé fontos része a felhívásnak, hogy három szerencsés Twitter-felhasználó adhatja majd át jövőre a következő díjat, akiknek a Los Angeles-i utazását természetesen a szervezet fedezi. A Filmakadémia akciója felfogható egyszerű marketing húzásként a díjátadók csökkenő nézettségének megállítása érdekében, de tekinthető kompenzációnak is a sokszorosan kárhoztatott választások megítélésének egyensúlyozására.

oscars-image.jpeg
(A kép forrása: The Boar)

Az Akadémia egyébként 2019-ben elvetette a legnépszerűbb mozis produkció külön kategóriában való díjazásának az ötletét, most azonban út nyílik a nézői vélemény demonstrálására. Talán a Pókember: Nincs hazaút esélyei is megnőnek, hogy valamilyen formában képviseltesse magát a gálán. Ti szavaztok majd? Az idei jelöltek teljes listáját itt találjátok.