• Jelenleg minden idők 8. legsikeresebb filmje a Pókember: Nincs hazaút
  • A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • Oscar esélyesként tekint rá a forgalmazó

Megvan a bizonyíték, hogy a vírus sokadik hulláma sem képes visszatartani a közönséget, ha azt különösen érdekli egy film. A Pókember: Nincs hazaút már premierhétvégéjén mutatós bevételt gyűjtött, sok produkció a 587 milliós kezdőbevétellel is megelégedne. Jelenleg 1,536 milliárd dolláros nemzetközi haszonnál jár a Marvel alkotása, amivel minden idők nyolcadik legsikeresebb filmjének számít. Várhatóan a Jurassic World-öt és Az oroszlánkirály 2019-es feldolgozását is maga mögé utasítja a következő hetekben, az első öt film 2 milliárd dollár fölötti bevétele viszont távoli álomhatárnak tűnik. (Az első öt film az Avatar, a Végjáték, a Titanic, Az ébredő Erő és a Végtelen háború.)

A Sony stúdió történetének legsikeresebb filmje itthon is közönségkedvenc. Magyarországon szombaton váltották meg az 500 ezredik jegyet rá, aminél jobb statisztikát csak öt alkotás könyvelhetett el eddig hazánkban. Természetesen 2021 legsikeresebb filmje lett nálunk is a december 16-án debütált opusz.

pokember-nincs-hazaut-jelenetfoto-3.jpg

„És ha mindez nem volna elég, már az Oscar-versenyben is komoly esélyesként tartják számon: a technikai elismerések maguktól értetődőek, de sokan érvelnek úgy, hogy az év legsikeresebb filmjének a legfontosabb kategóriák jelöltjei között is ott a helye, és a legjobb filmnek járó díjat is lehetségesnek tartják” – áll a hazai forgalmazó közleményében. Ti hogy vélekedtek, megérdemli a Nincs hazaút, hogy beszálljon az aranyszobrocskákért folyó harcba?

pokember-nincs-hazaut-jelenetfoto-10.jpg
(A képek forrása: Intercom)

  • A harmadik epizódban Peter Parkert a nyilvános lelepleződés veszélye fenyegeti. Amkor azonban Doctor Strange-hez fordul segítségért, utóbbi túlzottan erős varázslatot választ: nem pusztán a címszereplő kettős identitását törli ki az emberek tudatából, hanem összekuszálja a Multiverzum szálait. Végül egy idő- és térbeli síkra kerülnek a párhuzamos univerzumok rosszfiúi – és talán jótevői is. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.