• A Riot visszafogadott egy kitiltott játékost
  • Megvizsgálták a viselkedését, és látták, hogy megjavult
  • Ez volt az első ilyen eset, de nem az utolsó
  • A Riot nem kizárólag a büntetésre, hanem a megjavulásra is szeretne koncentrálni

Nemrég változott a Riot szabályzatának azon része, ami a kitiltott játékosokkal foglalkozik, és a cég mostantól nem csak ezek megbüntetésére kíván koncentrálni, hanem arra, hogy megjavuljanak. Ennek értelmében a kitiltások mostantól felfüggesztésnek minősülnek, amit bizonyos időközönként a csapat felülvizsgál, és ha javulást látnak, akkor visszafogadják a korábban problémás egyéneket.

Az első ilyen játékos a profi körökben mozgó Nicolaj Jensen, akire 2013-ban csapott le a banhammer, mivel káros viselkedésével fertőzte a közösséget (értsd: egy kis szemétláda volt), valamint mert részt vett a többi játékost célzó DDoS támadásokban. A Riot vizsgálata szerint az eltelt két évben alaposan megváltozott: példamutató módon viselkedik a meccsek során, és a tudomásuk szerint nem vett részt semmilyen támadásban, így május 11-től újra játszhat a régi profiljával.

A Riot egyébként egy másik, szintén 2013-ban kitiltott profi játékost is nagyító alatt vizsgált, ám Khaled Abusagr nem kapott pardont. Abusagr továbbra is szitkozódik, beszólogat és úgy összességségében rossz vele játszani; 590 meccs során 1830-szor jelentették főleg trágár beszéd miatt, ezért egy jó darabig még biztos nem állítják vissza a kitiltott hozzáférését. Az ügyére legközelebb 2017 nyarán térnek vissza. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!