• Bemutatkozott az instant feedback
  • A Riot ezzel akarja jó útra téríteni a League of Legends toxikus játékosait
  • A problémás egyének azonnali jelzést kapnak arról, mit csináltak rosszul
  • A Riot szerint ezzel hamarabb megjavulhatnak
  • A rendszer egyelőre csak az észak-amerikai régióban működik, ott is csak tesztüzemben

A Riot tegnap jelentette be, az észak-amerikai régióban pedig el is indította az instant feedback rendszerét, melynek nagy célja, hogy a League of Legends toxikus játékosait jó útra térítse. A módszer lényege, hogy a problémás egyének azonnali visszajelzést kapnak arról, hogy mit csináltak rosszul, a Riot szerint ugyanis minél hamarabb tudják meg, mit hibáztak, annál hamarabb javulhatnak meg.

A rendszer a végső formájában még az is figyelni fogja, hogyan viselkednek játék közben az emberek, illetve jutalmakat is lehet majd így osztani, de egyelőre csak az írásban érkezett kihágásokat kezelik. Minden homofób, szexista, gyűlöletkeltő, vagy halálos fenyegetés ügyében jelentést lehet küldeni, a rendszer pedig ezt ellenőrzi: ha hamis a vád, akkor nem történik semmi, de ha valóban sértő volt a játékos, akkor kéthetes eltiltást vagy teljes kitiltást is kaphat.

Az esetről a jómadár e-mailben kap értesítést, amiben a problémás beszélgetés és a megrovást kiváló komment is szerepelni fog (természetesen a többi játékos azonosítóját kihagyják az egészből), hogy ebből tanulva később ezt elkerülhesse. A Riot tervei szerint mindezt játékon belül is el lehet majd intézni, a feljelentő pedig kapna frissítéseket arról, hogyan javul az, akivel gond volt.

Az instant feedback egyelőre tesztüzemben működik, méghozzá annyira, hogy az első pár ezer jelentést kézzel nézik át, de ha a rendszer jól működik, akkor hamarosan minden térségben élesítik.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!