(A cikk az Esport1 oldalán jelent meg.)

Kétségtelenül mindenki emlékszik rá, amikor a Riot valamivel több mint egy évvel ezelőtt bejelentette, hogy számos műfajban adnak ki új játékot, és ezzel már abszolút megérdemelte a cég a nevében azt a többes számot. A Legends of Runeterra és a Valorant mellett a másik nagy bejelentés a League of Legends: Wild Rift volt, mely nem más, mint a mobilos (és később konzolos) LoL.

lol-wild-rift-preview.jpg

A világ más tájain már gőzerővel dübörög a játék béta fázisa, Európába viszont december 10-én fog megérkezni. Abban a remek lehetőségben volt részünk, hogy még a megjelenés előtt mehettünk pár mérkőzést a Riot következő nagyszabású játékában. Videós tesztünkből megismerhetitek a játék legfontosabb alapjait, elsősorban a megvalósításra vonatkozóan, a videó alatt pedig még néhány gondolatot fűzünk az egészhez.

Mivel a Wild Riftet egy gyors lefolyású játéknak tervezték, ezért közel sem annyira mély, mint a PC-s LoL, nincsenek benne annyira összetett, és annyira kiemelten fontos mikro és makró mechanikák, mint testvérében, ettől függetlenül viszont érdemes átgondolni, hogy mikor merre tartunk. A tárgyrendszer sem annyira bonyolult, nem kell hosszú másodperceket tölteni azzal, hogy mit is vásároljunk, legalábbis az elején semmiképp sem, aztán persze ki tudja mit hoz majd a jövő, amikor már mindenki tapasztaltabb lesz benne. Sokat egyszerűsítettek nemcsak a dzsungelen, hanem az egész pályán, kevesebb a torony, nincsenek inhibitorok, topon és boton nincs a dohányzó a pálya szélén, illetve függetlenül attól, hogy kék vagy piros oldalon játszunk, a kameránk ugyanúgy fog állni, ugyanis piros oldal esetén átforog, és igen, így a sárkány lesz a folyó felső részén, a Baron az alján. 

Véleményünk szerint a Wild Rift remek megoldásokkal dolgozik, melyek közül nem mindegyik jelent hatalmas változást, de abból a rengeteg apróságból, és jó pár nagyobb megoldásból áll össze az a játék, ami a League of Legends, csak éppen egy új platformon. Ismerős, de mégis más játékmenetet és lehetőségeket kínál.

A Wild Rift december 10-én válik elérhetővé Android és iOS készülékekre.