Egy svéd oldal (a DICE is svéd) még valamikor decemberben adott hírt róla, hogy lelőtték a Mirror's Edge 2-t, de a hír csak most terjedt el a nagyvilágban, lévén az EA nem reklámozza az efféle lépéseit.

"Patrick [Soderlund, az EA FPS-ekért felelős nagyura] kijelentette, hogy a Mirror's Edge nem volt elég sikeres anyagilag, így felfüggesztették a folytatás fejlesztését. Bár az EA-nek mutattak egy működő prototípust, a döntés megszületett, a DICE munkatársait pedig egy fontosabb projektre irányították át. Patrick állítása szerint sajnálja a dolgot, mert közel áll szívéhez a Mirror's Edge, de a cég sajnos nem jótékonysági intézmény." -- írja a jelentés.

Azóta persze kiderült, hogy az említett projekt a Battlefield 3 volt, ami remélhetőleg lesz olyan jó, amilyennek várjuk. A Mirror's Edge 2-ért pedig kár, mert az első rész is meglehetősen jó és érdekes játék volt. Sajnos ez van, ha egy kiadó rákap az eredeti játékokra, s azok nem hoznak elég pénzt. Bízzunk benne, hogy a Mirror's Edge sorstestvéreként felfogható Beyond Good & Evil tényleg megkapja a maga második részét.

(Az adatlap és a képek értelemszerűen az első részből származnak.)