Peter Hines a Londonban tartott interjú keretein belül rövidke válasszal szolgált arra a kérdésre, hogy miért az Xbox 360 a fő fejlesztési platform, és miért nem a PC vagy a Playstation 3.

„Ha a PC a fő platform, akkor abba a problémába ütközöl, hogy nem tudod az embereknek milyen konfigurációjuk van, mennyi RAM van a gépükben, és hogy milyen videokártyát használnak.”

„Egyértelműen jobban szeretjük az Xbox-ot, mert már régóta dolgozunk rajta, és a bemutatókra is könnyebb elvinni ezt a masinát. Csak kipattintjuk a merevlemezt a gépből és átrakjuk egy másikba, ez előny. A PC és a PS3 esetében a dolgok nem ilyen egyszerűek.”

Hines beszélt a játék letölthető tartalmairól is, amik kizárólag PC-re és Xbox360-ra fognak megjelenni, ezt is csak röviden, elegánsan mondta el.

„Ha a Fallout 3 letölthető tartalmaival akarsz játszani, akkor egy PC-nek vagy egy Xbox360-nak kell a birtokodban lennie.”

Végül, de nem utolsósorban fény derült arra is, hogy elkészülhet a Fallout sorozat negyedik darabja, de még akár több is.

„Nem azért vettük meg a Fallout-jogokat, hogy csak egy harmadik részt csináljunk meg, és ezzel vége legyen.”



Más, de még a játékhoz kapcsolódik, hogy megoldódni látszik az ausztráliai Fallout-ügy. Múlt hónapban a játékot az ESRB ausztrál megfelelője nem engedte az országban árusítani. Erre a Bethesda a napokban beadta a játék módosított verzióját, amit azóta meg is kaptak az ausztrálok.

A betiltás fő oka, hogy a játékban rengeteg helyen szerepelnek a drogok. A besorolást végző szakembereknek a játékban megjelenő Morphine nevű drog szúrta a szemét. Ha ezt használja a játékos, akkor nem érzi a fájdalmat (mármint nem az, aki játszik, hanem a játékbeli karakter). Ezt „droghasználatra ösztönzőnek” tartották az ausztrálok.

A másik dolog, amit nehezményeztek a szigetországban, hogy a játékban lévő drogkiválasztó menü nem egyszerűen csak kiírta a hallucinogének nevét, hanem egy szép kis rajzot is mellékelt mellé, ezzel jelezve, milyen úton kell őket bevenni.