Januárban a Disney kijelentette, hogy nem lesz digitális Carrie Fisher a Star Wars IX-ben, így elkezdődtek a találgatások, hogy mi lesz a tábornokkal, hogyan fogják megoldani jelenlétét, úgy, hogy a történet se sérüljön. Most úgy tűnik, hogy Carrie Fisher hozzátartozói és a Disney megoldást talált a problémára.

Todd Fisher, az elhunyt színésznő testvére, és Billie Lourd, a lánya engedélyt adott a Disney-nek arra, hogy "újabb felvételeket" használjon fel a 9. rész készítése alatt. "Mindketten úgy voltunk - vegyék ki a karaktert? - az nem történhet meg. Fontos szerepe van, és úgy gondolom, hogy a jelenléte ezután még erősebb lesz. Obi Wannal ugyanez történt, miután Darth Vader fénykardja által meghalt. Ezt érzem Carrie-vel kapcsolatban is: a történetnek folytatódnia kell.

Az Utolsó Jedik december 15-én kerül a magyar mozikba. Carrie Fisher a halála előtt befejezte a jeleneteinek forgatását, az egyelőre alcím nélküli 9. részben pedig a tervek szerint kiteljesedik a karakter. Hogy milyen módon, az a jövő zenéje.

princess-leia.jpg