Normál esetben az ilyen videóknak az Érdekességek...-rovatban van a helyük, ez esetben azonban kivételt kellett tennünk, ugyanis Eric Zaragoza és csapata munkája önmagában is megállja a helyét, olyan profi módon elkészített rajongói alkotás.

A fiatal filmesekből álló, a játékokat szenvedélyesen imádó társaság a Dead Space-sorozatot vette elő, mégpedig annak első részét, ugyanis egy horror tematikájú filmecskét akartak készíteni, s mind a hangulat, mind pedig a környezet tekintetében tökéletesen megfelelt a kívánalmaiknak eme, a későbbi részekhez képest még jóval kevesebb akciót tartalmazó program; kihalt folyosók, klausztrofóbia, furcsa zajok a háttérben és totális magunkra utaltság -- minden, ami egy jó sci-fi horrorhoz kellhet.

Természetesen senki se számítson hollywoodi filmeket megszégyenítő látványvilágra, de a srácok a lehető legtöbbet hozták ki abból, ami a rendelkezésükre áll. A díszlet és a főszereplő jelmeze például kiváló, s a kamerakezelés is dicséretes, ezen felül pedig nem vállalták túl magukat, hiszen történet nélkül, inkább csak egy hangulatbombával álltak elő, ami egy rövid bepillantást enged Isaac pokoli kalandjába.