Leonardo da Vinci titkaiFélreértés ne essék, a játéknak semmi köze sincs Dan Brown regényéhez, sem a belőle készült mozifilmhez (abból ugye már kaptunk egy gyengécske játékot), a készítők csupán csupán a Leonardo da Vincit övező legendáriumot dolgozták fel - amelyre a törekvő Nobilis kiadó le is csapott. A játék mondhatni a The Secrets of Atlantis: The Sacred Legacy foltatásba, csak ezúttal más korba és időbe csöppenünk egy új főhőssel. Aki kipróbálta az Atlantist és tetszett neki, az most sem fog csalódni!

Egy kalandjátékról van tehát szó, amely nagyszerű grafikával, agyat gyötrő - ám logikus - fejtörőkkel, és rengeteg ötlettel próbálja meg elvarázsolni a stílus rajongóit. Hogy sikerül-e neki, azt most talán Ti is eldönthetitek, hiszen megjelent az első demonstráció a cuccból, amelyben feladatunk nem más, mint bejutni a reneszánsz mester dolgozószobájába. A játékidőt sajnos csak egy órára saccolják a készítők (úgyhogy egy átlag fanatikus valószínűleg megeszi pár perc alatt), de arra, hogy felkeltse az érdeklődést, minden bizonnyal elég lesz ez is.



]{redenc: Kipróbáltam a demót. Valóban rövid, de a lényeg benne van. Roppant hangulatos; Leonardo halála után vagyunk 3 évvel, tehát egy igazi reneszánsz környezetben kell tevékenykednünk. A zene jó, a látvány szintén (fix 1024x768-as a felbontás). Egyedül a rögzített perspektíva lehet zavaró sokaknak, azaz itt nem szabadon mászkálunk, hanem belső nézetben forgolódunk, miközben a kurzor a képernyő mértani közepéhez van ragasztva. Ezzel együtt jó a cucc, és érdekes innovatív megoldásokat villant fel. Hősünkre például (aki Leonardo házában egy eldugott kódex után kutat) különféle ruhákat és felszereléseket lehet aggatni, és van egy "lelkiismeret-mérő" is. Ebben különféle cselekedetekkel lehet az angyal vagy az ördög mércéjét növelni (például a demóban a kiscicának tejet töltve máris kapunk pár jó pontot), mely az akcióinkat befolyásolja: ha túl jók vagyunk, nem tudunk lopni vagy hazudni, ha túl rosszak, bizonyos dolgokat nem hajthatunk végre. Ráadásul a készletben Leonardo feljegyzéseit is trükkös módon csalhatjuk elő, és külön öröm, hogy a demó fő célját, a dolgozószobába bejutást többféle módon is lezavarhatjuk: gondolkodósan és egyszerűbben, kinek-kinek stílusa szerint.

A galériába épp most kúsznak fel a demóban készített képeim, és felraktam egy rövid, francia nyelvű videót is, kedvcsináló gyanánt.