Az OGEX után nem sokáig pihent a Hungexpo, ugyanis június 11-12-én nyitotta meg ismét a kapuit, otthont adva az első magyar Budapest Comic Connak, ami már több éve szerveztek, de a koronavírus miatt beláthatatlan ideig csúsztatni kellett – egészen mostanáig. A rendezvény hatalmas, három épületen keresztül zajlott, több színpaddal, rengeteg standdal, árusokkal, cosplayerekkel és temérdek látogatóval. Mivel a PlayIT is ugyanitt került megrendezésre, nagyon szépen olvadt egymásba a gaming-, a filmes-, és akár az anime-kultúra, így nagyjából minden méteren belefuthattál egy szuperhősbe, egy birodalmi rohamosztagosba, vagy egy dekoratív, fantasy ruhákba öltözött cosplayerbe. A PC Guru is kinn volt végig, az ingyenes magazinokból most is lehetett vinni, és persze alaposan körbejártuk mi is a helyszínt, sőt, interjúkat készíteni is volt lehetőségünk. Ezeket hamarosan olvashatjátok az oldalon!

A szokásos geek ajándéktárgyak (Funko POP! figurákból például brutális mennyiség volt kinn!) mellett volt lehetőség komolyabb, például NECA-figurákat is venni, valamint a pólókon, bögréken és a további, kisebb ajándékokon túl, rengeteg képregény közül is lehetett válogatni. Több képregényes stand került felállításra, különböző kiadóktól, és még maga Futaki Attila is kilátogatott vasárnap (ő rajzolta minden idők egyik legjobb képregényét, a Severed-et). A színpadokon volt cosplay-verseny, és tartalmas beszélgetések is, például egy alkalommal a Love, Death + Robots 1. évadának végén látható „Secret War” magyar készítői beszéltek az epizód megalkotásáról, és a Netflixszel közös munkáról.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Lehetett találkozni magyar videósokkal és vlogerekkel (akár a látogatók között is), a sztárvendégek közül pedig John Rhys-Davies (Gimli a Gyűrűk Urából), Jack Gleeson (Joffrey a Trónok harcából), és Christopher Lambert színpadra lépését mindenképp kiemelnénk, utóbbi kb. egyórás beszélgetést tolt le, ami kifejezetten érdekes volt. Megtudhattuk belőle például, hogy mit vár egy lehetséges Hegylakó remake-től, illetve, hogy mennyire nehéz volt a felkészülés az első rész forgatására a napi 9 órás edzésekkel, és az acélkardokkal való hadonászáson túlmenően. Ha az ember megéhezett, vagy épp megszomjazott (utóbbira volt nagyobb esély, ugyanis megint egész hétvégén dögmeleg volt), akkor a külső részen lehetett enni/inni, levegőzni. Kifejezetten sokan eljöttek, jó volt látni, hogy végre a sok korlátozás, karantén, meg egyebek után ennyi ember tölti meg a Hungexpót. Reméljük, legközelebb ismét találkozhatunk!