December 22-én az aktív Xbox Live Gold tagsággal rendelkezők a konzoljukon díjmentesen nézhették meg a Minecraft dokumentumfilmet, mától pedig már meg is vásárolható az anyag -- ám van egy másik, alternatív módja is a kész termék beszerzésének, egy olyan mód, amire nem számítottunk volna, tekintve, milyen rögös út vezetett a premierig.

Tudniillik a csupán három főt számláló csapat egy kickstarteres gyűjtésbe kezdett, hogy leforgathassa a Mojangot és a Minecraftot részletesen bemutató filmjét, s noha sikeres volt a gyűjtés, a srácoknak így is sokat kellett a projektre áldozniuk a saját pénzükből, arról nem is beszélve, hogy több mint két év fáradtságos munkája kellett ahhoz, hogy elkészüljenek -- ezek tudatában nem is számítottunk arra, hogy a 2 Player Productions önszántából tölti fel a torrenthálózatokra a filmet.

A tett mögötti megfontolás az, hogy előbb-utóbb úgyis ott kötne ki az anyag, s az mégiscsak jobb, ha ők teszik meg, nem pedig valaki más. A csapat megérti, hogy miért akarná valaki illegálisan letölteni a filmet, hiszen korábban ők is csináltak már ilyet, de abban bíznak, hogy ha az emberek látják a minőséget, fizetni is fognak. Nem kérnek nagy összeget, csupán 8 dollárt a digitális, másolásvédelem nélküli kópiáért, vagy 20 dollárt a kézzel fogható, lemezes kiadásért.

A digitális verzió a projekt hivatalos oldalán vásárolható meg, a DVD pedig a terjesztőnél.