• Egy 12 éves bűnözőzseni eltűnt apját keresi
  • Veszélyes akciója során el kell lopnia a tündérek titokzatos fegyverét
  • Feliratos premier: augusztus 9. (HBO Go), szinkronizált: augusztus 23. (HBO)

Eredetileg moziba szánták volna, a Disney azonban végül is saját streamingszolgáltatójára küldi legújabb családi fantasy-jét a tengerentúlon. Magyarországon pedig kizárólag az HBO és az HBO Go műsorán láthatjuk az Artemis Fowlt. Online augusztus 9-én debütál a film magyar felirattal, 23-án pedig szinkronosan is bemutatják Kenneth Branagh tini szuperhős rendezését az HBO csatornán.

Az Eoin Colfer bestsellerét adaptáló film főhőse egy 12 éves bűnözőzseni, aki eltűnt apját igyekszik megmenteni. Ehhez be kell épülnie a tündérek titkos és fejlett civilizációjába, hogy ott megszerezhesse bűvös szerkezetüket, az Aculos-t. A ravasz Artemis veszélyes tervet eszel ki az elrejtett tárgy előkerítésére, és végül kockázatos elmeháborúba keveredik a nagy hatalmú tündérekkel.

06006celanka.jpg

A direktori székben a neves színész-rendező Kenneth Branagh (Thor, Gyilkosság az Orient Expresszen, Frankenstein) ül, a főbb szerepekben pedig Ferdia Shaw, Colin Farrell, Lara McDonnell és Judi Dench láthatók. Azóta kapott két speciális kedvcsinálót is (ezeket itt és itt láthatjátok), de alább láthatjátok az eredeti előzetest.

Branagh egyébként maga is nyilatkozott a premierrel kapcsolatban: „Az Artemis Fowl egy igazán eredeti történet. Ilyen nehéz időkben remek társaságot jelent egy tizenkét éves bűnözőzseni. Ez az eszes, vicces és végtelenül cool srác új világokba viszi el a nézőket és felejthetetlen figurákat ismertet meg velük, miközben a varázslatba jó adag csetepatét is kever. Mindene a családja, és (habár ezt sosem ismerné el) ő épp olyan büszke lenne arra, hogy családok világszerte most először együtt élvezhetik a képernyőn a bámulatos kalandjait, mint én.

00000artf-05923r.jpg