A Xiaomi alig pár hónapja mutatta be a Redmi Note 10 sorozatot, melynek két tagja (Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 10) már régen kapható, a napokban pedig boltokba kerül(t) a másik két okostelefon is, a Redmi Note 10S és a Redmi Note 10 5G, melynek hazai bemutatója alig egy órája ért véget a Xiaomi magyar csatornáján.

Az előadás természetesen a Xiaomi, mint márka globális sikerével kezdődött: a brand rajta van a Forbes által készített, a legnagyobb vállalatokat bemutató listáján, tagja a Fortune Global 500-nak, ez pedig annak köszönhető, hogy a Xiaomi az egyik legnagyobb árbevételt érte el az elmúlt években, ami köszönhető az innovációnak és a remek ár/érték aránynak.

Ez a kitűnő ár/érték arány a Redmi Note 10 5G esetében is megfigyelhető. A telefon nem lóg ki a Xiaomi által kínált eszközök sorából: a legütősebb tulajdonsága a dual stand by 5G képesség, a MediaTek Dimensity 700 CPU és a Mali G57 GPU. Utóbbi kettő jóval gyorsabb működést tesz lehetővé, így erőforrás igényes játékok futtatására is alkalmas a Note 10 5G.

Mivel ez egy középkategóriás telefon, így 4/64, 4/128 RAM-mal, háttértárral lehet megvásárolni, ami egyébként adaptív képfrissítést és a FHD+ kijelzőt, plusz 3+1 lencséből álló kamerarendszert kapott. Az első vásárlók a készlet erejéig Mi Band 5 okoskarkötőt és hat hónapnyi ingyenes kijelzőcsere lehetőséget kapnak. A Xiaomi Redmi Note 10 5G 84990 Ft-os (4/64) és 89990 Ft-os (4/128) áron már megvásárolható.

A Xiaomi másik frissen debütált újdonsága pedig a Mi Smart Band 6, ami 1,56 hüvelykes, teljes érintőkijelzős AMOLED kijelzőt kapott. Az okoskarkötő kéthetes üzemidővel rendelkezik, 30 sportot tud mérni, ebből hatot automatikusan felismer, illetve rendelkezik szívritmus és véroxigén mérési funkcióval. A Mi Smart Band 6 már megvásárolható, 16990 forintos áron.