• Egy rendőr meggyilkolt társa ügyében nyomoz annak volt szeretőjével, de a CIA közbelép
  • Nikolaj Coster-Waldau, Carice van Houten és Guy Pearce játsszák a főszerepeket
  • Brian De Palma filmje május 30-án debütál a hazai mozikban

Bár gyakorlatilag az ezredforduló óta nem rendezett kiemelkedő filmet, korábbi legendás opuszai (pl. Carrie, Sebhelyesarcú, Carlito útja) miatt mégis a legnagyobb direktorok között tartjuk számon Brian De Palmat. Új thrillere, a Dominó azért is kap kiemelt figyelmet, mert a tegnap befejeződött Trónok harca két ikonikus karakterét, a Jamie Lannistert és Melisandre-t megformáló Nikolaj Coster-Waldau és Carice van Houten játsszák – Guy Pearce mellett – a főszerepeket.

x1080-idf9n2e.jpg

A film története szerint egy rendőr meggyilkolt társa ügyében kezd nyomozni annak volt szeretőjével. Elhivatottan üldözik a gengsztereket, idővel azonban olyan nemzetközi hálózat markában találják magukat, hogy a puszta túlélésért is meg kell küzdeniük, ráadásul a CIA is akadályozza akciójukat. A Dominó május 30-án debütál a hazai mozikban, magyar előzetesét alább láthatjátok.

De Palma egyébként a rá jellemző őszinte stílusban nyilatkozott a gyártásról: élete legrosszabb forgatásaként jellemezte a Dominóét. Jóllehet nem a színészekre vagy a stábra panaszkodott, hanem az egyes stábtagokat ki nem fizető dán producereket szidta. Ennek ellenére lehet persze, hogy a Dominó izgalmas kis bosszúthriller lesz.

mv5byzc2nmfmmjitnzu1os00zjzjltg4nwqtmdkzzti1n2vmzwi0xkeyxkfqcgdeqxvymjy2nda2mzmv1sy1000sx1500al.jpg