• Az Avatar: A víz útja december 15-én kerül a magyar mozikba
  • Az első trailer már magyarul is megtekinthető

Több mint tíz éve várunk a 2009-ben bemutatott Avatar folytatására. A héten aztán végre megérkezett az első trailer A víz útja alcímet viselő második részhez, amiben visszatér Jake Sullyt (Sam Worthington), Neytiri (Zoe Saldaña). Az első részben történtek óta Jake és Neytiri családja kissé kibővült. Három na’vi gyermekük született, Neteyam (Jamie Flatters), Lo'ak (Britain Dalton/Chloe Coleman) és Tuktirey (Trinity Bliss), valamint adoptáltak egy ember fiút, Javier Socorrót (Jack Champion).

Természetesen nem csak na’vik lesznek a filmben, hanem emberek is, hiszen az RDA legyőzése után nem rúgtak ki minden földit Pandoráról. Így újra láthatjuk Norman Spellmant (Joel David Moore), akinek bár rögösen indult a kapcsolata Jake-kel, végül jó barátokká váltak az első rész végére. Szintén visszatér a másik tudós pajtás, Max Patel (Dileep Rao), illetve újra találkozhatunk Parker Selfridge-dzsel (Giovanni Ribisi), aki Quaritch ezredes mellett az első film másik antagonistája volt. Apropó, antagonisták, bár az előző részben meghaltak, Quaritch ezredes (Stephen Lang) és az alvezére, Lyle Wainfleet (Matt Gerald) sem maradnak ki a mókából. A trailer alapján úgy tűnik, hogy avatárként térnek vissza.

Továbbá feltűnik még Sigourney Weaver, ám ezúttal nem az első részben szintén elhunyt Grace-t fogja alakítani. A filmben mellettük szerepet kapott még Kate Winslet, aki Ronalt, a Metkayina-klán vezérét formálja meg, és Vin Diesel, de az ő szerepéről még semmit sem tudunk. Az új főgonosz pedig valószínűleg Ardmore tábornok lesz, Edie Falco alakításában.