• John Wick a Halle Berry alakította Sofiaval az oldalán menekül egy New York-i maffia elől
  • Az Erdei boszorkány tinédzser főhőse a boszorkány képességekre szert tevő Clara
  • Zanussi Éter c. filmje modern Frankenstein-történet
  • A korhatáros Szívek királynője egy fiatalok jogaiért küzdő, ám egyik pártfogoltjával szerelembe eső ügyvédnőről szól
  • Ma debütál az Undipofik című animációs mese is

Lássuk milyen filmek debütálnak ma a hazai mozikban. Kedvenc kutyabarát akcióhősünk visszatér: a Keanu Reeves alakította John Wick ezúttal a Halle Berry által megformált Sofiaval az oldalán próbál valahogy kikeveredni New Yorkból, ahol egy teljes maffia üldözi. Chad Stahelski filmjében feltűnik Anjelica Huston is, illetve visszatér Ian McShane és Laurence Fishburne.

johnwick.jpg

Bemutatnak egy ígéretes európai családi fantasy-t is. Az Erdei boszorkány – Tűzpróba főhőse a tizenkét éves Clara, aki miután megkarmolja egy fekete macska, kommunikálni kezd az állatokkal és ráébred családi boszorkány gyökereire. Még csak ismerkedik új képességeivel, de máris szembe kel szállnia két másik vadboszorkánnyal.

Ma debütál a rendezőlegenda Krzysztof Zanussi új filmje, a magyar koprodukcióban készült Éter is, ami Faust és Frankenstein történetét idézi meg. A XX. század elején játszódó cselekmény főhőse egy morális gátlások nélkül kísérletező orvos. Miután egyik páciense meghal az általa kifejlesztett oldat hatására, halálra ítélik, ám sikerül megszöknie és a hadseregben folytatja innentől már legális tevékenységét.

Tizennyolcas karikás figyelmeztetéssel vetítik a Szívek királynője című svéd-dán opuszt. A film főhőse egy gyerekek és fiatal felnőttek jogaiért küzdő ügyvédnő, aki hatalmas bajba kerül, miután nem bír ellenállni egyik védence vonzalmának. A középkorú nő végül viszonyt kezd nála negyven évvel fiatalabb pártfogoltjával.

Mától látható az Undipofik című animációs mese, aminek tökéletlen játékok a főhősei. A hibás figurák egy nap ellátogatnak hibátlan társaik világába, ahol számos próbált kell kiállniuk…