• Ma debütál a laza beszólásokkal és látványos akciójelenetekkel tarkított Halálos iramban-spinoff, a Hobbs & Shaw
  • Bemutatják Olivier Assayas (Démoni szeretők; Sils Maria felhői; A stylist) hűtlen házaspárról szóló vígjátékát
  • Érkezik egy bohókás francia komédia (Velence vár) és az első részével alaposan megbukó Norm, az északi c. animációs mese folytatása

Augusztus első premiernapján debütál a nyolcadik részére készülő Halálos iramban első spinoff mozija, a Hobbs & Shaw. A rendezői székben az Atomszőkét és a Deadpool 2-őt jegyző David Leitch ül, míg a forgatókönyvet Chris Morgan írta Gary Scott Thompson karakterei alapján (ők már több Halálos Iramban epizódot hoztak össze). Dwayne Johnson és Jason Statham mellett feltűnik majd a vásznon Eiza González, Idris Elba, Vanessa Kirby és Eddie Marsan is.

hobbs-shaw-dwayne-johnson-statham-img-3506.jpg

A három éve bemutatott Norm, az északi című animációs mese akkorát bukott a mozikban, mint az ólajtó. Ezek alapján több, mint különös, hogy a Lionsgate rendelt egy folytatást a vicces jegesmedve kalandjairól, amit Amerikában már januárban bemutattak és az első részhez hasonló fogadtatásban részesült. (A tengerentúlon már mozikba került a harmadik rész is és készül a negyedik epizód.)

norm-of-the-north-movie.jpg

Mától látható a lassan világhírű rendezővé emelkedő Olivier Assayas (Démoni szeretők; Sils Maria felhői; A stylist) új vígjátéka. A Juliette Binoche és Vincent Macaigne főszereplésével készült Kettős életek egy a munkájukban nehézségekkel küzdő, egymáshoz hűtlen pár életéről szól.

Bemutatnak egy másik francia komédiát is. A film főhőse a bohókás családjával lakókocsiban élő Emile, aki tökéletes lehetőséget lát egy új élet megkezdésére, amikor középiskolai szerelme elhívja őt Velencébe saját fellépésre. Végül szülei is a fiúval tartanak Olaszországba, lakókocsival megtett utazásuk pedig cseppet sem nevezhető hétköznapinak.