• A Támadás a Fehér Ház ellen 3-ban az elnökkel szembeni sikertelen gyilkossági kísérlettel a titkosszolgálat vezetőjét vádolják meg
  • Az Újrakezdők nyugdíjas hősei egy randi app segítségével néznek új társ után
  • Az amerikai birodalom bukása című vígjáték filozófus főhőse véletlenül belekeveredik egy rablásba
  • A Raoul Taburin kerékpárkereskedő címszereplője nem tud biciklizni, ám egy fotós mindenképpen le szeretné őt fényképezni szeretett járművén
  • Bemutatják a román-magyar készítésű Egy herceg és egy fél c. művészfilmet, valamint egy Miles Davis életéről szóló dokumentumfilmet

Augusztus utolsó csütörtökén újabb filmek érkeznek a hazai mozikba, köztük a Támadás a Fehér Ház ellen 3. Újra célba veszik az Egyesült Államok elnökét, a sikertelen gyilkossági kísérletet pedig a titkosszolgálat Gerard Butler alakította főnökének nyakába akarják varrni. Hősünk mindent megtesz, hogy tisztázza magát, ám ehhez ki kell játszania az FBI-t és saját embereit is. Butler mellett feltűnik a vásznon Morgan Freeman és Nick Nolte is.

angel-has-fallen-release-date-summer-2019.jpg

Ma debütál az Újrakezdők című dán vígjáték, aminek nyugdíjas főhősei ötven év házasság után válnak el, hogy új társ után nézzenek. Néhány szexi fotó és egy jó randi app segíti a társkeresést.

Az amerikai birodalom bukása címen érkezik egy másik vígjáték is, aminek szégyellős filozófus főhőse véletlenül egy fegyveres rablásba csöppen. Hirtelen ötlettől vezérelve felkap két pénzeszsákot, és bár hamar rájön, hogy inkább szabadulna a pénztől, ekkorra már a rendőrség és a maffia is a nyomában van. Végül egy prostituált és egy börtönviselt motoros siet a segítségére.

Dömpingszerűen érkeznek ma a komédiák, bemutatják a belga-francia koprodukcióban készült Raoul Taburint is. A címszereplő egy vidéki biciklikereskedő, aki titkolja, hogy csak segédkerekekkel tudja megülni szeretett járművét. A faluba érkező fotográfus viszont mindenképp szeretné legényképezni őt biciklizés közben, így Raoulnak humoros szituációkat kell teremtenie, nehogy lelepleződjön.

Érkezik egy román-magyar közös készítésű művészfilm: az Egy herceg és egy fél három közeli barát életét mutatja be, akik miután összeköltöznek, családként élik meg egymás élményeit, bánatát és örömeit.

Végül, de nem utolsó sorban bemutatják a Miles Davis életéről szóló, régóta várt dokumentumfilmet is.