• Majdnem becsődölt az Obsidian
  • A csapatot a Pillars of Etetnity mentette meg
  • Azaz mondhatjuk, hogy a Kickstarter
  • Pillars of Eternity megjelenés: március 26.
  • Már készülhet a folytatás

Az Obsidian olyan remek és sikeres szerepjátékokról híres, mint a Knights of the Old Republic 2 vagy a Neverwinter Nights 2 – ezért is volt meglepő, amikor a csapat a Kickstarterhez fordult egy old school RPG fejlesztése kedvéért. Nos, mint kiderült, jó oka volt a stúdiónak arra, hogy a rajongók pénzéből dolgozzon: az Obsidian kis híján csődbe ment!

A csapat most útjára indított egy dokumentumsorozatot arról, hogyan jutottak el a Pillars of Eternity kiadásáig. Az első epizódban (amit lent meg is nézhettek) szó esik a srácok egy 2012-es, nagyszabású konzolos munkájáról, amit viszont a kiadó törölt, a brigád pedig hoppon maradt. A projekt bedőlése komoly anyagi veszteséget vont maga után: az Obsidian sok munkatársát volt kénytelen meneszteni, a vezetőség pedig a legrosszabbal nézett farkasszemet, amikor is a Double Fine Kickstarter-sikere olyan reménysugárként világított rájuk, ami végül megmentette őket a bezárástól.

A Pillars of Eternity 3,9 millió dollárt hozott a konyhára még azelőtt, hogy egyáltalán komolyabban elkezdtek volna dolgozni rajta – az eredmény az év egyik legjobban várt RPG-je lett, ami a Wastelands 2-höz hasonlóan nagy sikerre számíthat, mi több, a csapat már most egy második részen agyal, mert nagyon sok ötletük maradt talonban.