Május utolsó napjáról visszatekintve azt kell, hogy mondjam: remek hónap van mögöttünk – na nem időjárás tekintetében, mert az rémes, hanem videojátékok szempontjából. Hiszen több remek cím is kijött, és nem feltétlen exkluzívan PS4-re, sőt a legjobb játékok valójában multiplatform megjelenések. Ezek közül összeszedtük a legjobbakat vagy legérdekesebbeket.

A Plague Tale: Innocence

Az A Plague Tale: Innocence valószínűleg a hónap nagy meglepetése. Az Asobo Studios egy igazán hangulatos, az emberi történelem nem éppen legfényesebb pontjára elkalauzoló játékot tett le az asztalra. Amicia és Hugo 14. századi kalandja zsigeri élmény érzelmekkel és remek pillanatokkal, amit vétek kihagyni.

Rage 2

Nyolc évvel az első Rage után megjelent a folytatás, amit a Mad Max és a Just Cause játékokkal elhíresült Avalanche Studios készített el az id Software segítségével. A játék végül kicsit olyan lett, mintha a Mad Maxet keresztezték volna a Bulletstormmal. Nem kiemelkedő alkotás, nem év játéka esélyes, de aki szereti a vidám lövöldözést egy poszt-apokaliptikus világban, annak mindenképpen érdemes egy próbát tenni vele.

DayZ

Alig pár nappal ezelőtt a DayZ teljesen megszületett. PC-re és Xbox One-ra már korábban megjelent, de ebbe a hónapban végre PS4-re is megérkezett az ArmA 2 modifikációjából született játék. A DayZ egy túlélős, online mókára kihegyezett program, amiben egy zombi-apokalipszist kell átvészelnünk, de a realitás talaján maradva, szóval nem fogunk egymagunk egy felturbózott fűnyíróval egész hordákat elpusztítani.

Layers of Fear 2

Szép csendben a Layers of Fear 2 is megjelent, ami elődjéhez hasonlóan afféle lélektani horror. Ezúttal a filmművészet adja a rettegés hátterét, a helyszín pedig egy titokzatos óceánjáró, ahonnét menekvés szó szerint nincsen, hiszen a hajó az óceán közepén van, ahonnét igen babrás hazaúszni.

Observation

A Observation elsőre nem tűnik ki társai közül: egy űrhajós egyedül maradt egy űrállomáson, és nem tudja, mi történt a társaival. Jaj, mi lehet a baj? Derítsük ki! A No Code viszont csavart egyet a dolgon, és nem az egyedül maradt Dr. Emma Fishert, hanem az állomás központi MI-jét, SAM-et irányíthatjuk. Általa terelgethetjük a doktornőt a létesítményen át, a különböző alrendszereket vezérelve.

Dauntless

A Dauntless egy ingyenesen játszható online lövölde, amiben egy szörnyvadászt, úgynevezett Slayert irányíthatunk. A Slayerek dolga a világot pusztító Behemótok eliminálása különféle fegyverek és kombók segítségével, hogy aztán hozzájuthassanak az értékes loothoz, amivel tovább fejleszthetik magukat és még nagyobb Behemótokat vadászhatnak le.

Mindezek mellett érdemes még megemlíteni néhány címet, mint például a Sniper Elite V2 Remasteredet, ami nem csak képi felújítást, hanem plusz tartalmakat is kapott. A Team Sonic Racing-ben a kék sündisznó világa keveredik az autóversenyzés örömeivel, a S.O.N. egy pszichológiai horror túrára invitál meg, míg az American Fugitive egy klasszikus bosszúálló sztorit mesél el, méghozzá a legelső GTA-k stílusában, persze modern köntösben. És ha már klasszikusok, ebben a hónapban jelent meg a Castlevania Anniversary Collection is, amiben a hőskori Castlevania epizódok kerültek bele.