A Google Play és az AppStore leöltési listájának élére katapultálta magát az Angry Birds 2 megjelenésének első hetében, ugyanis már több mint 20 millióan töltötték le az alkalmazást mobileszközeikre. Bármilyen hihetetlenül is hangzik, de a számos vadhajtást és szekérderéknyi különleges kiadást megélt sorozatnak ez az első számozott folytatása, a felhasználók pedig olyan ütemben töltik le a játékot, mintha 2009 óta nem kaptak volna a dühös madarak kalandjaiból.

Akárhogy is, de ezzel az eredménnyel bőven lekörözte az első epizódot a folytatás, hiszen anno az Angry Birds-nek kilenc hónap kellett a 20 milliós mérföldkő eléréshez. Persze az összevetés nem feltétlenül állja meg a helyét, hiszen az első epizód még fizetős applikációként került fel a digitális boltok kínálatába (szemben az új epizód free-to-play konstrukciójával), arról már nem is beszélve, hogy nagyságrendekkel több mobileszköz került mindennapi használatba az elmúlt hat esztendőben.   
Patrick Liu, a Rovio kreatív direktora azt is elárulta, hogy egy hét leforgása alatt 1.4 milliárd madarat lőttek ki a felhasználók az ádáz malacokra, és összesen 300 millió pályát teljesítettek sikeresen.