Az nem titok, hogy idén sem maradunk új Need for Speed nélkül, az viszont még kérdéses, hogy pontosan milyen játékot kapunk, s még nagyobb rejtély, hogy ki készíti. A kézenfekvő válasz az volna, hogy majd a Criterion összehoz valami újdonságot, nemrégiben azonban megtudtuk, hogy a csapat valami teljesen új, az eddigi munkájukhoz nem kapcsolódó játékot fejleszt, így ők kiestek. A másik lehetséges jelölt az EA Black Box, ám velük kapcsolatban egészen kétséges, hogy újra hozzányúlhatnak-e az értékes licenchez, elvégre sorozatban szállították a rossz játékokat az Undercovertől a The Runig bezárólag, így őket is nyugodtan kihúzhatjuk.

Az egyetlen lehetséges jelöltként az EA Gothenburg maradt, mely egy frissen létrehozott csapat azzal a céllal, hogy a kiadó meglévő sorozataihoz készítsen új felvonásokat a Frostbite 2 (mostanra már valószínűleg a Frostbite 3 van náluk is) grafikusmotor használatával. Azt már tavaly október óta tudjuk, hogy részt vesznek a franchise életében, hiszen ezt maga a Criterion erősítette meg, most pedig úgy tűnik, hogy készen állnak arra, hogy bemutassák az első játékukat, a sorozat hivatalos Facebook-oldalán feltűnt ugyanis az alábbi játékkép, mellette ezzel az üzenettel: „Felejtsd el szabályokat, ne mutass kegyelmet.”

need-for-speed.jpg

Hogy pontosan mi lehet ez a játék az még kérdéses, de a rendőrautón díszelgő nagy PURSUIT felirat, és a mellékelt üzenet alapján arra lehet következtetni, hogy a rendőri üldözés komoly szerephez jut a játékban; még ha nem is egy újabb Hot Pursuitot kapunk, valami ahhoz nagyon hasonlóra kell számítani -- legalábbis ennyi alapján. Az E3 után okosabbak leszünk.