• Nem teljesített jól a Marvel’s Guardians of the Galaxy a kasszáknál
  • De a Game Pass-ban sikeresnek bizonyult

Bár a Marvel’s Guardians of the Galaxy egy szórakoztató játék lett, az eladási számokat a Square Enix csalódásként élte meg. A rossz teljesítmény valószínűleg sok mindenre visszavezethető, a nem túl ütős marketingtől kezdve a korábbi Marvel’s játék, az Avengers félresikerüléséig sok mindent fel lehet sorolni.

A kreatív igazgató, Jean-Francois Dugas is elismerte az Eurogamernek, hogy játékuk nem lett hibátlan, s bár mindent megtettek a sikerért, úgy tűnik, ez kevésnek bizonyult. Bár szerinte az lehet a játék gyenge szereplésének hátterében, hogy bár a filmeknek hála a Galaxis Őrzői elég ismertek, a videojátékok között ez még új IP-nek számít, így nem mindenki értesült a létezéséről. Bár ez az állítás igencsak hihetetlennek tűnik, mivel rengeteg show-n ott volt a játék, és nagyon sok videó megjelent róla.

Mindehhez azt is hozzá kell tenni, hogy Mary DeMarle vezető narratív direktor szerint az Xbox Game Pass sokat segít a játékon, rengeteg játékos fedezte fel azóta az Őrzők kalandjait, hogy bekerült a Microsoft szolgáltatásának kínálatába. Ezzel pedig megmenekülhet a játék a tényleges bukástól.