Az Orange Nebula egyike azoknak a kiadóknak, akik már az első játékkal is nagyot durrantottak: ez a nálunk is megfordult Vindication (eredetileg Epoch: The Awakening néven indult). A történet szerényen indult, de a Vindication első kiegészítőjével már mint 800 ezer dollárt szedett össze, és tavaly egy második kiadásra további három kisebb kiegészítővel megfejelve újfent duplázni tudott. Második játékuk, az Unsettled rálicitált erre, és átlépte az egymilliós álomhatárt a gyűjtésen, és remélhetőleg az éppen zajló, három további kiegészítővel megtoldott újrakiadás is hasonlóan zajos sikert arat majd.

De miről is van szó? Az Unsettled egy kooperatív sci-fi kalandjáték 2-4 játékos részére, ahol a harc helyett a felfedezésen és a csapatjátékon, mint mechanikán van a hangsúly. Persze ettől még könnyedén meg lehet halni, mert az univerzum már csak ilyen hely. Veszélyes. Játékbeli cselekedeteink pedig megváltoztatják választott avatárunk egyedi tulajdonságát, ami aztán az egész csapatra kihatással lehet.

unsettled-01.jpg

Az alapdoboz tulajdonképpen egy keretrendszer magához a játékhoz, ebbe a keretrendszerbe illeszkednek a bolygó-kiegészítők (ezekből rögtön kettő a csomag része), melyek mindegyike egy-egy különleges planétát varázsol az asztalra, egyedi mechanikákkal, kutatási lehetőségekkel, anomáliákkal, élővilággal, kihívásokkal és vészjelzésekkel. Immáron kilenc különleges égitesten vethetjük meg a lábunkat és próbálkozhatunk a túléléssel, valamint további két modullal tehetjük még teljesebbé az amúgy is felejthetetlennek ígérkező élményt.

A Kickstarter-kampány a minap indult és egészen március 3-ig tart majd, ha nem akarsz róla lemaradni, vagy csak megnéznéd magadnak az Unsettled-et akkor ezen a linken megteheted. Vagy ha egyből a szabálykönyv érdekel, akkor itt megtalálsz mindent.

unsettled-02.jpg