Nem titok, hogy már készül az új Mass Effect -- annál nagyobb titok viszont, hogy milyen játékot is kapunk, pontosabban mikor fog játszódni. Ezen a ponton csak annyi biztos, hogy Shepard parancsnok teljesen és totálisan kimarad a történetből, de hogy ez a sztori előzmény vagy folytatás, vagy esetleg az eredeti trilógiával párhuzamosan folyó eseménysorozat lesz-e, az még rejtély.

A BioWare bármelyik utat is választja, az biztos, hogy körültekintően kell eljárniuk, hiszen három játéknak megfelelő, kidolgozott univerzumról és háttértörténetről van szó, amit ugyan a veterán játékosok betéve ismernek, de az újoncok már nem biztos, hogy tisztában vannak mindennel. A csapat ennek megfelelően úgy döntött, hogy a folytatás/előzmény/mellékszál/akármi barátságos lesz mind a régi rajongókkal, mind pedig az új érdeklődőkkel szemben, így nem fognak minket rögtön bedobni a mélyvízben olyan eseményeket emlegetve, amiket csak lábjegyzetben említettek meg valahol, egyszer. Az még nem derült ki, hogy az alapvető felzárkóztatás hogyan fog történni, de nem kizárt egy újabb interaktív képregény szerepeltetése.

E megközelítés hírét a BioWare Montréal stúdióvezetőjének köszönhetjük, aki Twitteren válaszolgatott rajongók kérdéseire -- egy másik érdeklődő arra is kíváncsi volt, hogy milyen hozzáállással kezelik majd a saját nemükhöz vonzódó karaktereket. Erre Yanick Roy válasza az volt, hogy pont úgy, mint eddig, tehát nem kell aggódni.

Mass Effect 4: újoncoknak is