A BioWare a hivatalos fórumán azt üzente a közösségnek, hogy ne hívják a sorozat következő részét Mass Effect 4-nek, mert ezzel olyan képet festenek, mintha a játék az alaptrilógia után játszódna. Egyelőre csak annyi biztos, hogy Shepard parancsnok nem lesz benne, s nem az a kérdés, hogy a trilógia után mikor és kinek a főszereplésével játszódik majd az új rész, hanem milyen játékot kapunk a Mass Effect-univerzumban.

„Mass Effect 4-nek vagy ME4-nek hívni a játékot csak rossz hatással van és kavarodást okoz. Már mondtuk egyszer, hogy Shepard parancsnok nem lesz benne, a trilógiájának vége -- ez az egyetlen információ, amit eddig kiadtunk.

Látom, az emberek azt mondják: »ki kell választaniuk a kanonizált befejezést«. Nem, a játéknak nem kell az előzőeket követnie, vagy azok előtt, esetleg velük párhuzamosan játszódnia, s az sem kell, hogy egy olyan karaktert szerepeltessen, akit már ismerünk.” -- Chris Priestly, közösségi koordinátor.

A BioWare azt mondta, hogy csak évek múlva fognak beszélni a sorozat következő részéről, így hát legyünk türelemmel. Lehet persze addig találgatni, de azt üzenték, hogy ne maradjunk meg egy „ME3 folytatás” szintjén.