• Lehet, hogy a felújított Mass Effect csak 2021-ben fog megjelenni
  • Mert az első rész elavultabb, mint a másik kettő
  • És a fejlesztők szeretnék közel egy szintre emelni mindhárom részt

Az utóbbi időszakban sokszor hallottunk egy állítólagos Mass Effect-trilógia remasterelésről, sőt legutóbb már az is felmerült, hogy október 15-én megjelenik. De, ha a frissebb hírek igazak, akkor nem lesz újramegjelenés egészen 2021-ig, méghozzá az eredeti, 2007-ben megjelent első Mass Effect miatt.

Jeff Grub, a VentureBeat szerkesztője szerint ugyanis egyrészt a COVID-19 miatt sem folyik olyan ütemben a felújítás, mint azt tervezték. Ugyanakkor belsős informátorai szerint súlyosabb probléma, hogy az első Mass Effect se grafikailag, se játékmenet terén nincs olyan szinten, mint a másik két rész és ez olyan rossz benyomást keltene, hogy valószínűleg már nem próbálnák ki a Mass Effect 2-t és a Mass Effect 3-at.

Ennek okán az EA és a Bioware csak akkor fogja kiadni a teljes trilógia remasterelt változatát, ha mindhárom részt megközelítőleg egy szintre tudja emelni, ez viszont az első Mass Effect esetében komolyabb átalakítást igényelhet. Már ha mindez igaz, mert mint tudjuk, az EA a mai napig nem jelentette be hivatalosan a Mass Effect trilógia remasterelt változata, ami állítólag a Mass Effect: Legendary Edition címet viseli majd.