• Master of Orion reboot
  • A Wargaming 2013-ban vette meg a sorozat jogait
  • A fejlesztés az argentin NGD Studios csapatára bízták -- a munkálatokba besegítenek az eredeti fejlesztők
  • A játékmenet nagyjából érintetlen marad, ez továbbra is egy 4X stratégiai játék
  • Megjelenési dátum még nincs
Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Master of Orion-sorozat jó ideje nem jelentkezett új résszel, a legutóbbi játék ugyanis 2003-ban került a boltokba. Azóta semmi hírt nem kaptunk eme 4X stratégiai játékról, egészen 2013-ig, amikor a Wargaming felvásárolta a jogokat az Ataritól -- ekkor már sejteni lehetett, hogy visszatérésre készül a széria, ma pedig meg is érkezett a bejelentés erről.

Az egyszerűen csak Master of Orion névre keresztelt reboot az argentin NGD Studios műhelyében készül az eredeti játék fejlesztőinek közreműködésével, akik igyekeznek egy, az elődökhöz hű alkotást készíteni. A csapat javított kezelőfelületet, részletesebb tutoriálokat, ismert színészekkel elkészített szinkront és David Govett (ő dolgozott a régi címeken is) által megkomponált aláfestő muzsikát ígérnek.

Természetesen a játékmenet pontosan azt hozza, amit egy ilyen címtől elvárhatunk, vagyis a saját területünk menedzselése és építgetése mellett egy hadsereg felállításával és területek meghódításával/megvédésével is foglalkoznunk kell, mindezt pedig a politikai, gazdasági, tudományos és harcászati tényezők árnyalják. Összesen tíz faj közül választhatunk, amelyek egyenként hat, részletesen átalakítható hajótípust kaptak, összesen pedig több mint 75 futurisztikus technológia és több mint 100 fejlesztés áll a rendelkezésünkre.

A Wargaming még nem közölte, hogy mikor fog megjelenni a játék.