• Érdekes számokkal rukkolt elő az Irdeto
  • Ezek szerint még egy napos védelemért is megéri a Denuvo

Valószínűleg most nem a játékosokat akarja meggyőzni a Denuvo anyavállalata arról, hogy mennyire jó dolog az, amit tesznek – azt az anti-cheat rendszerükkel szeretnék elérni – hanem sokkal inkább az esetleges vásárlóiknak, befektetőiknek szól az üzenet. Ettől függetlenül játékosok körében is érdeklődésre tarthat az az állításuk, hogy még egy napos, de akár egy órás védelem mellett is megéri a Denuvót alkalmazni.

„A megjelenési ciklus legkritikusabb időpontja az első 14 nap, mivel a játékaktivációk nagy része ekkor történik meg. A nagy címeknél ez akár az eladások 80%-át is jelentheti, melyből 50% az első négy nap alatt zajlik le. Az Irdeto nyomon követte egy meg nem nevezett sportjáték P2P letöltéseit, mely nem tartalmazott semmilyen védelmet és megjelenésekor egyből feltörték. Az Irdeto mérései alapján 355,664 torrentletöltés indult a játék illegális másolatáról. A szóban forgó játék árát figyelembe véve ez potenciálisan 21, 336,283 dollár veszteséget jelent.”

Áll a kiadott közlemény elején, majd folytatja az érvelést:

„A kutatás szerint a megjelenés első napja kritikus egy AAA játék védelmében, az illegális P2P letöltések 12%-a P2P hálózatokon való feltűnés utáni az első nap történt, ezek jelentős része az első órában”

denuvo-jolly-roger.jpg