A Crytek úgy tervezi, hogy készíteni fog egy negyedik (vagyis ötödik, ott van ugyebár a Warhead) Crysist, ám ezzel kapcsolatban részletekbe menően még nem beszélhetnek. A cég vezérigazgatója, Cevat Yerli csak annyit közölt: egy ambiciózus programról van szó, amit most még hiba volna Crysis 4-nek nevezni -- hiba, hiszen az új játék teljesen új fejezetet fog nyitni a sorozat történetében, a cég pedig nem szeretné, ha az emberek azt hinnék, hogy a Próféta-történet folytatódik.

„Nagyon izgatottak vagyunk a Crysis IP-vel kapcsolatban. Rengetegféle játékstílusnak tud otthont biztosítani a franchise, s ezúttal bátrabban állunk hozzá a dologhoz, nem úgy, mint a Far Cry idejében. Én nem nevezném a következő fejezetet Crysis 4-nek, mert az félrevezető lenne. A csapattal arra koncentrálunk, hogy lezárjuk a Próféta-történetet, a Crysis 4 név viszont azt sugallná, hogy folytatjuk a megkezdett vonalat.

Normál esetben, már megkezdtük volna a fejlesztés előkészületi fázisát, de mivel azt szeretnénk, ha ez valami sokkal radikálisabb lenne, így inkább hosszabb távú tervként tekintünk erre, s nincs is még miről beszélni.”
-- Cevat Yerli, a Crytek vezérigazgatója.