Tegnap értesültünk arról a hírről, hogy a Ubisoft furcsa körülmények között elbocsátotta az Assassin’s Creed egyik fontos fejlesztőjét. Patrice Désilets a sorozat első két játékának tervezője volt, aki 2010-ben elhagyta a franciákat, hogy a THQ-nál dolgozzon a saját ötletein, ám rövidesen visszakerült a Ubisofthoz, mikor azok átvették a csődbement kiadó kanadai stúdióját és annak néhány dolgozóját. 

Désilets csak kis időt tölthetett újra a Ubisoft berkeiben, ugyanis kirúgták -- ám ma kiderült, hogy a vezetőség nem csak az ő jelenlétét nem tűrte, hanem egyik kollégájáét sem. Twitteren kaptuk a hírt, hogy a másik távozó Jean-François Boivin, aki gyakorlatilag ugyanolyan pályát írt le, mint társa: 2005-ben csatlakozott a Ubisofthoz, ahol az Assassin’s Creed első és második részén dolgozott, aztán 2011-ben Désilets kérésére átigazolt a THQ Montrealhoz, majd az év elején megtartott aukciót követően ő is visszakerült a francia kiadó- és fejlesztőcéghez.

Az ő esetében sem tudjuk pontosan, hogy miért kellett mennie, s valószínűleg ez egyhamar nem is fog kiderülni. Érdekesség, hogy 2011-ben még két embert csábított át Désilets; lehetséges, hogy ők is lapátra kerülnek.

Még egy távozó a Ubisoftnál

Assassin’s Creed II -- Megjelenés: 201. március 5. (PC) -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2600 MHz RAM: 3 GB, VGA: SM 3.0, DX 9.0c / 256 MB, HDD: 12 GB