• A Twitch és a Facebook Gaming is rekord nézettséget produkált januárban
  • A legnépszerűbb játék a Rust volt

Az elmúlt egy évben – mióta a járvány határozza meg mindennapjainkat – jelentősen megugrott a streaming platformok népszerűsége, ez a növekedés pedig tovább folytatódott az előző hónapban, januárban ugyanis a Twitch és a Facebook Gaming is új rekordot állított fel – derül ki a StreamElements jelentéséből.

A Twitch streamjeit összesen 2 milliárd órán át nézték az év első hónapjában, ami a decemberi 1.7 milliárdhoz képest is jelentős ugrás, az egy évvel ezelőtti 941 milliónak pedig több mint a duplája. Hasonló mértékben javult egy év alatt a Facebook Gaming nézettsége is, amely 439 millió összesített nézőórát hozott össze januárban.

A legnépszerűbb kategória a Twitch-en ezúttal is a Just Chatting volt 242 millió órával, a játékok közül pedig a másodvirágzását élő Rust vonzotta a legtöbb nézőt 189 millió órával. A top tízbe a League of Legends (163 millió), az Escape from Tarkov (108 millió), a Fortnite (91 millió), a Call of Duty: Warzone (75 millió), a Minecraft (74 millió), a Grand Theft Auto 5 (71 millió), a CS:GO (58 millió) és a FIFA 21 (54 millió) fértek még be, és most először fordult elő, hogy az első tíz helyezett mindegyikének növekedett a nézettsége az előző hónaphoz képest.

A streamerek közül xQc volt a legnépszerűbb januárban 25 millió órával, ami közel a duplája annak, amit a második auronplay és a harmadik TheGrefg tudott összehozni.