A hétvégén felbukkant egy, a Dontnod társalapítójával, Alain Damasióval készült interjú, és ebben elmondta, hogy ő volt az, aki kipofozta az első szezon forgatókönyvét, és később a Life is Strange 2-n is ugyanígy fog tenni. Magyarul készül a folytatás, és noha ennek bejelentése nem megszokott, láttunk már hasonló módon elkotyogni ilyen híreket, így elkönyveltük tényként azt, hogy alig pár héttel az első etap fináléja után már neki is láttak az újabb történetnek, ám aztán kiderült, hogy ez mégsem így van.

Az interjút készítő portál, a francia Alchimy a hír elterjedése után csöndben módosított Damasio válaszán, ami most már így hangzik: „Kismértékben besegítettem abban, hogy kipofozzuk az első évad forgatókönyvét, és ha lesz folytatás, természetesen abban is szívesen segítek.” Így már egészen más a leányzó fekvése, és nem egy bejelentésünk van, hanem csak egy lehetőség, egy remény arra, hogy jöjjön a folytatás.

Az érdekes kérdés ez után, hogy vajon miért változtatták meg a választ? Vajon rájöttek, hogy rosszul fordították le a mondandót, vagy esetleg a Square Enix/Dontnod szólt le, hogy változtassanak? Talán sosem derül ki.

A Life is Strange 2 egyébként nem most először bukkant fel a hírekben, a csapat még júniusban jelezte: lehetségesnek tartják azt, hogy elkészítenek egy második évadot, de azt teljesen más történettel és szereplőkkel teszik majd.