A THQ összeomlása óta semmit sem hallottunk a South Park: The Stick of Truth című játékról, mely az Obsidian Entertainment (amely a hírek szerint egy next-gen játékon dolgozik) berkeiben készül. Ez lesz a népszerű animációs sorozat első valamire való feldolgozása, a sok kisebb, kevésbé jó próbálkozás után, melyek gyorsan a feledés homályába vesztek -- már ha egyszer végre megjelenik a program.

A South Park: The Stick of Truth fejlesztése látszólag ugyan halad, de egyáltalán nem zökkenőmentes. Egyrészt tavaly márciusban elbocsátották a játékkal foglalkozó csapat egy részét, másrészt pedig az akkoriban is már gyenge lábakon álló THQ helyzete mindenféle nehézségeket okozhatott. Szerencsére azonban a kiadó szétesése után a Ubisoft lecsapott a  jogokra, s úgy tűnt, hogy most már minden rendben lesz, ám mégsem hallottunk semmi lényegeset a játékról.

Egyelőre senki sem tudja, hogy mi folyik az Obsidian és a South Park: The Stick of Truth háza táján, de sokakat nagyon érdekel a téma, köztük a VideoGamer stábját is, amely nem voltak rest, s a napokban érdeklődött a játékkal kapcsolatban. Részleteket sajnos nem kaptunk, de a Ubisoft rövid válasza megnyugtatónak nevezhető, a franciák ugyanis azt mondták: még 2013-ban meg fog jelenni a South Park: The Stick of Truth.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

South Park: The Stick of Truth -- Megjelenés: 2013 -- Gépigény: nem ismert