Új alkalmazottakat keres az egyebek mellett a Star Wars: Knights of the Old Republic 2-t és a Fallout: New Vegast jegyző Obsidian Entertainment. A feladat: „küldetések/megbízások, szkriptelt szekvenciák, találkozások, kihívások és jutalmak tervezése és élettel megtöltése”. Igazán érdekes, és az Obsidian előéletét ismerve szinte természetes, hogy „a szerep- és akciójátékok szeretete”, vagy még inkább az azokban való tapasztalat előnnyel járhat az állásinterjúkon. Csak nem egy akció-RPG-t terveznek ott a napfényes Kaliforniában?

Nem meglepő, hogy a hírre a külföldi magazinok máris vad találgatásba kezdtek. Az OXM például egyenesen odáig ment, hogy az Obsidian talán újra összeáll a Bethesdával és elkészítik a Fallout 4-et vagy a Fallout: New Vegas 2-t. Természetesen sem az Obsidian, sem a Bethesda nem állt még elő ilyen bejelentéssel.

Az Obsidian jelenleg a Project: Eternityn dolgozik gőzerővel, nem is oly régen mutatták meg, hogyan fog kinézni. A Bethesda pedig a The Evil Withinen ügyködik, egy horrorjátékon, amelyet Mikami Sindzsi, a Resident Evil-sorozat kitalálója felügyel. Mindkét játék valamikor 2014-ben jelenik majd meg, persze ez nem zárja ki, hogy párhuzamosan elkezdjenek dolgozni egy akció-RPG-n -- talán pont a következő generációs Fallout-játékon.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!