• Megérkeztek az első reakciók a Sikoly 6-ra
  • Szinte mindenki dicséri a franchise legújabb felvonását
  • A film március 9-én debütál a hazai mozikban

1996-ban talán maga Wes Craven sem gondolta volna, hogy a Sikoly a zsáner egyik legfontosabb sarokköve lesz, pedig ez a helyzet, hiszen március 9-én immáron hatodik alkalommal izgulhatunk azon, hogy ki (vagy épp kik) van a jól ismert maszk alatt. A Sikoly 6-ot a tavalyi felvonást is rendező Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett hozták tető alá, és annyi már bizonyos, hogy nem csak a széria leghosszabb, de legbrutálisabb felvonása is lesz egyben, hiszen hazánkban X besorolást kapott a film, tehát csak este 10 után vetíthetik a (bevállalós) mozik. A New Yorkban játszódó történetben tehát jóval többre számíthatunk holmi döfködésnél, hiszen ehhez a korhatár-besoroláshoz bizony a plafont verdeső erőszak szükséges. Néhányan már megnézhették filmet, akik szokás szerint Twitteren osztották meg az élményeiket, a reakciók alapján pedig szinte mindenki odáig volt a látottakért.

Sweet N' Sour Movie Blog például azt írta, hogy a Sikoly 6 a széria eddigi legfélelmetesebb és legsötétebb darabja, amely mer kockázatot vállalni, és tartalmaz néhány felettébb váratlan fordulatot.

BSL ezt írta a filmről: "A Sikoly 6 elképesztően szórakoztató volt. Olyan alkotással van dolgunk, amely egy igazán jó folytatáshoz híven nagyobb, véresebb és félelmetesebb, mint az elődei. Melissa Barrera, Jenna Ortega, Jasmin Savoy Brown és Courtney Cox is bámulatos alakítást nyújtanak, de egyértelműen Mason Gooding viszi a prímet. Vigyázz, mert Szellempofa ezúttal nem játszadozik!"

Shanbaz pedig ekképp írta le az érzéseit, miután kijött a vetítésről: "A Sikoly 6 brutális gyilkosságokkal és feszes akcióval garantálja, hogy ne fulladjon ki ez a régóta futó franchise. A fordulatok gondoskodnak az idegőrlő pillanatokról, az új szereplők pedig remek adaléknak bizonyultak. Jenna Ortega és Jasmin Savoy a kedvenceim. Ez bizony Sikoly volt a javából!"

A The Hollywood Handle talán még a többieknél is lelkesebb volt a film kapcsán: "A Sikoly 6 a legjobb felvonás az eredeti óta. A New Yorkban játszódó történet az eddigi legmerészebb díszletekhez vezetett, brutalitását tekintve pedig messze kiemelkedik a szériából."

Az ilyen előzetes reakciók persze nem feltétlenül mérvadóak, hiszen a legtöbbször a kelleténél jobban dicsérik az adott filmet (elég csak arra gondolni, hogy a borzalmasan sikeredett Skywalker kora és a Wonder Woman 2 is kapott elismerő szavakat anno), az viszont biztosra vehető, hogy a franchise legdurvább epizódja érkezik hamarosan, emellett pedig a stáb (különösen a tavaly bemutatkozott szereplők) is remekel. Az alkotásról egyébként nektek is lehet véleményetek hamarosan, hiszen most 5 darab páros belépőt sorsolunk ki a premier előtti vetítésre. Ahhoz, hogy esélyetek legyen megnyerni a jegyeket, az ITT találhtó űrlapot kell kitöltenetek!